Linjal – ett hjälpverktyg av klass

linjalNågot så enkelt som en linjal kan vara till mer hjälp inom många fler områden än du kan tro. En linjal kan hjälpa dig dra raka streck och mäta en kortare sträcka till exempel. Under årskurs 6 får barnen lära sig räkna med hjälp av en linjal och så vidare. En platt och avlång liten plastbit kan göra många saker och ting lättare för dig.

Eftersom en linjal har såpass många användningsområden finns den att köpa på många olika ställen. Ofta har en vanlig mataffär ofta en liten hylla med pennor, papper, lim och lite annat smått och gott. Just på den hyllan kan du ofta hitta en enkel linjal. Vanligast är att linjalen är 30 centimeter lång och du kan använda den för att mäta i både centimeter och millimeter. Däremot finns det många olika storlekar på en linjal. Söker du till exempel en linjal som är 50 centimeter lång kan du hitta flera olika alternativ i olika material på nätet. På nätet kan du även hitta linjaler som inte är mer än 10 centimeter långa. En liten linjal kan vara precis lika användbar som en lång linjal, till exempel där du behöver rita mindre detaljer.