Värmepumpar och Stockholm

värmepumpar stockholmVärmepumpar är idag vanligt förekommande över hela landet, även i Stockholm. Om man söker på värmepumpar i Stockholm på Google så får man fram 1 430 000 resultat. Det är bara att välja och vraka. Vilken affär som säljer värmepumpar ligger närmast din bostad i Stockholm? Med internet har allting blivit så lätt att komma åt och få fram. Information om hur värmepumpar Stockholm fungerar, vad de kostar och vad det skulle kosta att borra bergvärmen och så klart vart butikerna som säljer dem finns. Stockholm är ju långt ifrån ensamma i att sälja värmepumpar, och tur är väl det? Tänk om man hade bott i Piteå och behövt en värmepump och varit tvungen att åka ända ner till Stockholm för att kunna köpa den? Marknaden för värmepumpen hade nog dalat ganska bra då, fast det hade ju varit bra för Stockholm. Risken hade dock varit, om det hade blivit en sådan monopolisering, att det istället hade öppnats en svart marknad för värmepumpar och bergvärme. Då hade det helt plötsligt förmodligen inte varit lika billigt längre, och inte heller lika miljövänligt. Fast å andra sidan, hur skulle man kunna gömma att man borrade bergvärme? Det kanske hade blivit en sådan där grej som alla visste pågick men ingen pratade om, även om de skulle gå förbi det mitt på ljusa dagen.