Olika webbshoppar

Internets historia
Internet är världens största datornätverk, och sedan det skapades under 1990-talet, utökade det möjligheterna för saker och ting enormt mycket. Innan internet skapades fanns det något som kallades ”ARPANET”, som stod för ”Advanced Research Projects Agency Network”. Arpanet var världens första fungerande paketväxlande nätverk, och det utvecklades under av det amerikanska försvarets utvecklingsavdelning, även känt som DARPA, under det kalla kriget, och blev klart 1968. Arpanet användes huvudsakligen till att skicka e-post mellan olika datorer, och 1973 bestod arpanet till 75 % av e-postmeddelanden. Under 70-talet växte arpanet så att de flesta forskningslaboratorium och forskningsanstalter hade det, och utifrån detta började folk forska i vidare användning, och på så sätt kom internet till.

Internet i dagsläget
Internet har sedan det kom till, som sagt, skapat enorma möjligheter för vanligt folk att göra sin röst hörd. Det har gjort det möjligt att kommunicera över hela världen, och det blir på så sätt lättare att skapa demonstrationer och sprida information om korrupta länder och liknande. Wikileaks är en enorm succé på internet, och det är ett uppslagsverk där ägaren lägger ut sekretessbelagda dokument om diverse saker, och detta har skapat total kaos i världen vid vissa tillfällen när särskilda dokument har kommit ut.

En annan sak som internet har utfört är göra det möjligt att handla saker över internet, näthandla, över olika webbshoppar. Det finns en gigantisk nätmarknad för olika webbshoppar, inom alla möjliga olika kategorierer. Det finns olika webbshoppar inom allt från sport och träning, till spel och datorkomponenter. Nästan alla branscher som finns på den vanliga marknaden finns på nätmarknaden också, och till och med lite fler, då det finns utrymme att skapa branscher och olika webbshoppar på internet som aldrig skulle klarat sig ute på den riktiga marknaden. Internet har även revolutionerat andra hands handeln, det vill säga försäljning av begagnade saker, och det finns en mängd olika webbshoppar som hanterar försäljning av begagnade saker. En av de mest framgångsrika annonssidorna i Sverige är Blocket, som ägnar sig åt försäljning av begagnade saker. Det är begagnade saker inom alla kategorierer och det säljs allt från begagnade cyklar till begagnade datorer. Det finns massvis med olika webbshoppar online och en annan framgångsrik är Tradera som specialiserar sig på budgivning online, där både företag och privatpersoner säljer nya och begagnade saker i auktioner. Man ska däremot passa sig, för det finns mängder med olika webbshoppar som enbart försöker lura dig på pengar, så passa dig när du handlar på olika webbshoppar online!